توضیحاتی در مورد آزمون TOEFL و دوره های پیشنهادی
تافل اولین و معتبرین آزمون جهانی است که به دو دلیل مورد استفاده قرار می گیرد: اول برای اقامت در کشورهای انگلیسی زبان و دوم برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کشور ایران و ادامه تحصیل در کلیه مقاطع کشورهای انگلیسی زبان. بدین منظور موسسات بسیاری در جهان برای تسهیل شرایط شرکت درآزمون فوق الذکر؛ اقدام به برگزاری دوره های آمادگی این آزمون نموده اند. دراین دوره ها به هیچ وجه سعی نمی شود که به داوطلب زبان انگلیسی آموخته شودبلکه هدف دوره ایجاد مهارت های ویژه چون تست زنی – پاسخگویی به سوالات چهارجوابی – انتخاب گزینه صحیح از چهارگزینه ای که اصلاً نمی داند و مواجهه با مهارتهای Grammar – Writing- Reading – Speaking – listeningمی باشد.
تافل کتبی و کامپیوتری
از سال ۱۹۶۸ تا ۱۹۹۸، آزمون تافل تنها به صورت کتبی برگزار میشد. شرکت کنندگان پاسخهایشان را روی یک برگه با مداد علامت میزدند. در سال ۱۹۹۸، ETC که آزمون تافل را تهیه میکند و Sylvan Learning Systems که برگزاری نسخه کامپیوتری تافل را بر عهده دارد، برای اولین بار این آزمون را به صورت کامپیوتری عرضه کردند.
علاوه بر این دو نسخه (کتبی و کامپیوتری)، یک آزمون کاملاً جدید نیز در آینده نزدیک به این مجموعه افزوده می شود. این آزمون تفاوت های زیادی با دو نسخه موجود خواهد داشت. از جمله میتوان به اضافه شدن بخش «Speaking» اشاره کرد. از آنجایی که این بخش تاکنون در تافل مورد سنجش قرار نگرفته است، میتوانیم انتظار تغییرات بزرگی را در ساختار این آزمون داشته باشیم.
آزمون کتبی تافل (PBT)
تافل کتبی از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
بخش شنیداری:
این بخش از تافل توانایی شما را در درک مکالمههای انگلیسی با لهجه ی آمریکایی، مورد سنجش قرار میدهد، که خود به سه قسمت تقسیم میشود. قسمت اول اینبخش(Part A) شامل مکالمههای کوتاه میباشد که بین دو نفر صورت میگیرد و پس از پایان هر مکالمه پرسشی مبنی بر اینکه چه چیزی بین این دو نفر رد و بدل شده است و یا پرسشی در مورد زمان یا مکان این مکالمه، مطرح میشود.
در قسمت دوم (Part B)مکالمههاِی گستردهتری بین دو یا چند نفر انجام میشود و قسمت سوم(Part C) نیز دربرگیرنده نطقها و سخنرانیهایی است که بیشتر حول و حوش موضوعات دانشگاهی و آکادمیک میباشد.
بخش ساختار و نگارش:
این بخش دو دسته از سؤالات را در بر میگیرد و هر دو دسته برای سنجش توانایی شما در تشخیص گرامر و ساختار صحیح در یک متن طراحی شدهاند. در دسته اول سؤالات (ساختار یا Structure) شما باید ساختار صحیح و ترتیب لغات را تشخیص دهید. این دسته از سؤالات از یک جمله با یک یا چند جای خالی تشکیل شده است و شما باید گزینهای را که به بهترین نحو جمله را تکمیل میکند، انتخاب کنید. در دسته دوم سؤالات (نگارش یا Written Expression) هم شما با جملات کاملی روبرو میشوید که زیر چهار کلمه ی آنها خط کشیده شده است و شما باید کلمه یا عبارت نادرست را شناسایی کنید.
درک مطلب:
مهارت کافی در درک متون انگلیسی و نیز دایره لغات مناسب، کلید موفقیت در همه بخش های آزمون تافل محسوب میشود، اما در این بخش این مهارت ها بطور خاص مورد ارزیابی قرار میگیرند. این بخش از آزمون تافل معمولا شامل پنج متن در زمینههای علمی و دانشگاهی میباشد و به دنبال هر متن، ۱۰ پرسش مطرح میشود. همه اطلاعاتی که برای پاسخ به پرسش ها نیاز دارید در داخل متن ها گنجانده شده و شما نیاز به پیش زمینه علمی خاصی نخواهید داشت.
آزمون کامپیوتری تافل (CBT)
نسخه کامپیوتری آزمون تافل از بخشهای زیر تشکیل شده است:
بخش شنیداری:
بر خلاف آزمون کتبی، شما برای شنیدن از گوشی (headphone) استفاده میکنید. همچنیـن در آزمـون کامپیوتری علاوه بر صـدایی که میشنوید، یک تصویــر هم به نمـایش در میآید. به همراه هر پرسش، گزینههایی در صفحه نمایش داده میشوند که بجایحروف A,B,C,D ،کنار هر گزینه یکمکان تعبیه شده است و شما باید روی پاسخ(های) صحیح کلیک کنید.
- در آزمون کامپیوتری تافل گاهی بیش از یک پاسخ صحیح وجود دارد. در چنین حالتی به شما گفته میشود که چند پاسخ صحیح را انتخاب کنید.
بخش شنیداری به دو قسمت تقسیم میشود. قسمت اول شامل مکالمات کوتاهی است که البته کمی از تافل کتبی طولانیتر است. در قسمت دوم هم شما با مکالمهها و سخنرانی های طولانیتری روبرو میشوید.
ساختار:
این بخش آزمون تافل کامپیوتری، درست مانند تافل کتبی است، با این تفاوت که شما بجای علامت زدن با مداد روی کاغذ، با ماوس روی گزینه صحیح کلیک میکنید.
درک مطلب:
در این بخش شما ابتدا متنی را میخوانید که معمولا طولانیتر از آن است که همه آن در یک صفحه نمایش دیده شود. بنابراین شما مجبور خواهید بود از «نوار مرور» برای دیدن (یا مرور) بقیه متن استفاده کنید (تا زمانیکه «مرور» متن را تمام نکرده باشید، کامپیوتر پرسشها را در اختیار شما نمیگذارد). در این مرحله باید روی گزینه Proceed کلیک کنید. حال شما متن را در سمت چپ و پرسش را در سمت راست صفحه نمایش خواهید دید. در این مرحله میتوانید با کلیک روی گزینه preview به پرسش قبلی برگردید.
بخش نوشتاری:
این بخش جدا از رتبه کلی شما گزارش میشود. بخش نوشتاری در حال حاضر در آزمون کامپیوتری تافل گنجانده شده است. این انشاء را هم میتوان با قلم روی یک پاسخنامه نوشت و هم میتوان مستقیماً در کامپیوتر تایپ نمود. در این حالت میتوانید از گزینههایی مثل delete، paste، cut و… استفاده کنید.
با توجه به نیاز متقاضیان موسسه دوره های گروهی و خصوصی برگزار می کند که به شرح ذیل می باشد.
دوره های گروهی:
دوره های فشرده TOEFL |
۱ ترم |
۲الی ۳ جلسه در هفته |
۲.۰۰۰.۰۰۰ |
۱۰۰ جلسه |
از مبتدی تا پیشرفته |
۱.۰۰۰.۰۰۰ |
۵۰ جلسه |
از متوسطه تا پیشرفته |
دوره های خصوصی :
با توجه به اینکه در کلاس های خصوصی روند آموزش بدلیل کم بودن زبان آموزان سریع تر میباشد تعداد جلسات قید نشده است.
دوره های فشرده TOEFL |
۱ ترم |
۲الی۵ جلسه در هفته |
شهریه کلاس های خصوصی بصورت جلسه ای می باشد و از ۸۰.۰۰۰ تومان الی ۱۲۰.۰۰۰ تومان متغییر می باشد. |
از مبتدی تا پیشرفته |
توضیحاتی در مورد آزمون IELTS و دوره های پیشنهادی
IELTS یا International English Language Testing System یک امتحان زبان انگلیسی است و از اعتباری بین المللی برخوردار میباشد. این امتحان معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که میخواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند و یا به آن کشورها مهاجرت نمایند.
امتحان IELTS با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار میشود. این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بین المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی میکند و چهار توانائی Writing ،Reading ،Listening و Speaking را مورد ارزیابی قرار میدهد.
بسیاری از دانشگاهها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت می شناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار میگردد.
شرکت کنندگان در امتحان IELTS به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ میدهند. نمره هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ میباشد. نمره کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه می گردد. در کارنامه IELTS، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه ذکر می شود. تعبیر هر کدام از نمره های صفر تا ۹ مطابق جدول زیر صورت می پذیرد:
هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمره ای را مشخص میکند و اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶.۵ را می خواهند بطوریکه نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد (البته این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد). به عنوان مثالی دیگر، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت امتحان IELTS حداقل نمره ۷ بگیرید.
در روز امتحان ابتدا به سوالات Listening سپس به سوالات Reading و بعد به سوالات Writing پاسخ خواهید داد. تاریخ و ساعت برگزاری قسمت Speaking در روز امتحان به شرکت کنندگان اعلام میشود و معمولا امتحان Speaking از عصر روز امتحان شروع شده و بمدت ۵ روز ادامه می یابد. داوطلبانی که از شهرهای دیگر به تهران می آیند، برای امتحان Speaking در اولویت هستند و باید در هنگام ثبت نام، اسم خود را در لیستی جداگانه به ثبت برسانند. تمامی مراحل کتبی امتحان باید با مداد نوشته شود و داوطلبان اجازه استفاده از خودنویس یا خودکار را در هیچ مرحله ای از امتحان کتبی ندارند.
نتایج امتحان IELTS دو هفته پس از پایان یافتن آزمون Speaking اعلام خواهد شد و کارنامه فقط به شخص امتحان دهنده داده می شود و از طریق تلفن، فکس و یا email قابل در یافت نیست. همچنین از تاریخ امتحان تا مدت ۹۰ روز حق شرکت مجدد در امتحان را ندارید.
تا ۵ کارنامه برای دانشگاهها و موسسات مورد در خواست شما بصورت رایگان توسط دفاتر برگزار کننده امتحان ارسال می گردد، بشرطیکه از تار یخ امتحان شما یکماه نگذشته باشد. اگر بیشتر از یکماه از تاریخ امتحانتان سپری شود و یا بیشتر از ۵ کارنامه بخواهید برایتان ارسال بشود، به ازای هر کارنامه باید مبلغی را بپردازید. اکثر دانشگاهها کارنامه IELTS را که بیشتر از دو سال از تاریخ آن گذشته باشد، قبول ندارند.
امتحان IELTS در دو نوع Academic و General Training برگزار میشود. امتحان Academic مخصوص کسانی است که میخواهند در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند در حالیکه امتحان General Training مخصوص کسانی است که میخواهند به یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا، استرالیا و یا نیوزلند مهاجرت کنند.
همانطور که گفته شد، در امتحان IELTS، توانائیهای Writing ،Reading ،Listening و Speaking در چهار قسمت جداگانه سنجیده میشوند. در حالیکه قسمتهای Listening و Speaking برای داوطلبان Academic و General Training به روش کاملا مشابهی مورد ارزیابی قرار میگیرد، هر یک از این دو گروه سوالات جداگانه ای در قسمتهای Reading و Writing دریافت میکنند. مسولیت نوع امتحانی که میخواهید در آن شرکت نمائید بر عهده شماست و باید در هنگام ثبت نام، نوع امتحان مورد نظرتان را در فرم ثبت نام قید کنید.
با توجه به نیاز متقاضیان موسسه دوره های گروهی و خصوصی برگزار می کند که به شرح ذیل می باشد.
دوره های گروهی:
دوره های فشرده IELTS |
۱ ترم |
۲الی ۳ جلسه در هفته |
۱.۵۰۰.۰۰۰ |
۸۰ جلسه |
از مبتدی تا پیشرفته |
۷۵۰.۰۰۰ |
۴۰ جلسه |
از مبتدی تا متوسطه |
دوره های خصوصی :
با توجه به اینکه در کلاس های خصوصی روند آموزش بدلیل کم بودن زبان آموزان سریع تر میباشد تعداد جلسات قید نشده است.
دوره های فشرده IELTS |
۱ ترم |
۲الی۵ جلسه در هفته |
شهریه کلاس های خصوصی بصورت جلسه ای می باشد و از ۸۰.۰۰۰ تومان الی ۱۲۰.۰۰۰ تومان متغییر می باشد. |
از مبتدی تا پیشرفته |
و پیشنهاد موسسه پژوهش ویژه IELTS
شش ماهه آیلتس بگیرید.
۱۰ دلیل کافی است که در دوره ویژه IELTS ثبت نام کنید.